ESTHER DEN ENGELSE

 

Esther Den Engelse

Esther Den Engelse

Esther schildert sinds 1994 hedendaagse ikonen volgens de authentieke oud-Russische methode met eitempera-verf. In Duitsland en Nederland volgde zij verschillende cursussen, waaronder de speciale techniek van het opleggen en polijsten van bladgoud.
Naast haar interesse in de symboliek van ikonen gaat haar belangstelling ook uit naar andere wijsheidsbronnen: (natuur)religies, spirituele en mystieke tradities door hun eeuwenoude wijsheid.
Geïnspireerd door de rijke beeldentaal van het boeddhisme, begon zij in 2001 met het schilderen van boeddha’s,
bodhisattva’s en boeddhistische symbolen in aquarel met bladgoud. Hiervoor volgde zij een opleiding aquarelleren en het leren tekenen van boeddha-figuren volgens een oude traditie.
Gefascineerd door het oude Egypte na diverse reizen in Egypte, volgde in 2005 het schilderen van Egyptische goden.

Naast het schilderen verdiepte zij zich jarenlang in ikonografie, esoterie, symboliek en de heilige Geometrie. Door haar interesse in symboliek ontstond in 2008 het ontwerpen en maken van zilveren symboolsieraden.
Later werd dit in 2017 de aanleiding voor het schrijven van het boek: “De mystieke kracht van Symbolen, een verborgen Taal”. Haar tweede boek werd in 2020 gepubliceerd: “Godin Tara, een Reis over de Oceaan van het Bestaan”.

Met haar schilderingen, symbool sieraden en haar boeken brengt zij datgene wat innerlijk bij haar leeft tot uitdrukking in de uiterlijke wereld. Graag wil zij op deze manier iets overdragen van de verborgen wereld achter de verschijningsvorm en de tijdloze wijsheid die erin verborgen ligt.
Op deze website is een selectie van haar schilderingen en symbool sieraden te zien.

 

Ornament

Foto: Kruijsen Foto Design – Ottersum